E-HANDEL

Korrekta adresser för minskade kostnader och nöjdare kunder

Slarv, dåligt minne eller det faktum att cirka 300 000 adresser påverkas av någon typ av adressförändring varje år – oavsett anledning så anger många kunder en felaktig adress i checkouten när de e-handlar. Detta medför inte bara stora tilläggsavgifter från transportbolagen vid bomkörningar, utan även onödig miljöpåverkan, intern administration och missnöjda kunder i samband med försenade leveranser.

För att minska risken att kunderna anger ogiltiga adresser behöver varje adress valideras. Valid™ säkerställer att samtliga adresser som går genom era system är validerade och korrekta. Valid™ funkar bäst när den integreras med den egna hemsidan. Kunden får då hjälp med automatisk ifyllnad av adressrader, vilket ökar användarvänligheten och därmed även sannolikheten för konvertering.

E-handel - API för adresskontroll
E-handel - API för adresskontroll

Kundcase – Så arbetar en av Sveriges största elektronikhandlare för att minimera felskick och maximera kundnöjdhet


En av Sveriges största e-handlare inom elektronik hade problem med att kunder skrev in felaktiga adresser vid beställningar på hemsidan. Då mängder av beställningar inte kunde levereras blev kunder missnöjda när de saknade sina paket, kostnader ökade till följd av bomkörningar, och mycket onödig tid lades på extra administration.

E-handlaren valde att integrera sin beställningsportal på hemsidan med Valid™ för automatisk adressverifiering.

När kunder nu kommer till checkouten får de först hjälp med att skriva in sin adress med hjälp av autocomplete-funktionen, och sedan verifieras adressen så att paketet med 100 % säkerhet kan levereras utan problem.

Med sin nya integrerade beställningsportal har e-handlaren ökat lönsamheten till följd av minskade kostnader för bomkörningar och tillhörande administration. Dessutom har kunderna blivit allt nöjdare i takt med att de nu kan lita på att försändelserna nu kommer fram.

 URVAL AV KUNDER

100% Proffs
Elon
Användning - Geposit – Adresskontroll för e-handlare - ctl00_cph1_dcMain_po_692_dc692_dcc_po_693_dc693_brandImage
Användning - Geposit – Adresskontroll för e-handlare - ctl00_cph1_dcMain_po_692_dc692_dcc_po_694_dc694_brandImage

 Beställ Valid™

Beställ Atlas™

Eller kontakta oss angående:

  • Testkonto
  • Demo
  • Övriga frågor