ATLAS

Ta kontroll och få bättre överblick över din verksamhet ur ett geografiskt perspektiv. Med Geposit Atlas får du verktyg för att skapa skräddarsydda ansvars- och verksamhetsområden med hjälp av postnummer. 

DET HÄR ÄR ATLAS

KARTA MED POSTNUMMER OCH ADRESSER FÖR HELA NORDEN

Många verksamheter kämpar med att koordinera insatser till rätt plats och till rätt resurser utifrån hur organisationens geografiska fördelning ser ut. Vår karttjänst Atlas är mer än en platstjänst eller karta, det är ett enhetligt planeringsverktyg som ger dig en ökad kontroll och bättre överblick över din verksamhet.

  • Bygg områdesindelning med t.ex. 5-siffriga postnummer
  • Visualisera och analysera data på karta
  • Planera körvägar och beräkna avstånd
  • Arbeta i webbgränssnitt eller integrera till dina system

ATT ARBETA MED KARTSTÖD

UPPTÄCK FÖRDELARNA MED ATT ARBETA MED KARTSTÖD

Atlas hjälper dig att fatta bättre beslut och höja effektiviteten i din verksamhet. Gemensamt för många av våra kunder är att de har personal och resurser ute på fältet eller på annat sätt arbetar i en geografisk kontext. Med Atlas kan våra kunder planera sin verksamhet och höja sin effektivitet på fler olika sätt, t.ex. genom att:

  • Skapa optimala serviceområden och tilldela ärenden till rätt tekniker och servicepersonal
  • Bygga upp priszoner för leveranser och transporter
  • Få visuell överblick över var kunder finns och vad som kännetecknar de områdena med demografisk statistik

INTELLIGENT OMRÅDESINDELNING

BYGG OMRÅDEN MED 5-SIFFRIGA POSTNUMMER

I vårt användarvänliga och moderna webbgränssnitt bygger du enkelt din skräddarsydda områdesindelning med byggstenar såsom 5-siffriga postnummer, kommunytor eller distriktsindelningar.

Till de områden du skapar kan du tilldela den information du vill, så kallade attribut. Ange t.ex. vem som är ansvarig säljare i området, vilken verkstad som ombesörjer området, eller annan information som just du vill koppla till området.

KRAFTFULLT STÖD FÖR ANALYS

ARBETA DATADRIVET MED DATA PÅ KARTA

Många verksamheter arbetar hårt med att samla och analysera data för att fatta bättre beslut. En dimension som ibland glöms bort eller som inte alltid är så enkel att behärska är den geografiska. Att förstå verksamhetens avtryck och närvaro ur ett geografiskt perspektiv är viktigt.

Atlas låter dig enkelt importera och visualisera din affärs- och verksamhetsdata på karta. I verktyget har du dessutom tillgång till uppdaterad demografisk statistik på 5-siffrig postnummernivå, exempelvis åldersfördelning, fördelning mellan boendeformer och inkomstfördelning.

Det är också enkelt att integrera Atlas med dina egna system via API. Flera av våra kunder kopplar t.ex. samman Atlas med Microsoft Power BI för att analysera och skära data enligt den områdesindelning som byggts upp i Atlas.

RUTTPLANERING OCH AVSTÅND

KOMMER SNART TILL ATLAS

BERÄKNA AVSTÅND, PLANERA KÖRVÄGAR OCH OPTIMERA RUTTER

Inom kort lanserar vi tilläggstjänsten Geposit Routing som ger dig möjlighet att beräkna köravstånd och körtid mellan dina intressepunkter direkt i Atlas. Systemet hjälper dig också hitta de optimala körvägarna för att spara tid och pengar samt minska din miljöpåverkan. Välj själv om du vill optimera körvägar för bil, lastbil, gång eller cykel.

ANALYSERA HUR LÅNGT DU NÅR MED RÄCKVIDDSOMRÅDEN

Med Geposit Routing kommer du också få ytterligare ett verktyg för att skapa din optimala områdesindelning. I Atlas kommer du kunna beräkna och se dina räckviddsområden, det vill säga den yta du når från en punkt inom en viss tid. Perfekt för bygga upp realistiska och välunderbyggda ansvars- och leveransområden.

INTEGRERA TILL DINA SYSTEM

TILLGÄNGLIGT VIA API

Atlas finns tillgängligt via webbgränssnitt men det är också enkelt att integrera till dina system via API. Med API-koppling får du en sömlös integration mellan zoner och ansvarsområden i Atlas och ditt befintliga affärs-, order- eller beställningssystem.

Med integration mellan system kan nya ordrar eller ärenden i din system automatiskt tilldelas till rätt personal, butik eller serviceställe. Även funktioner såsom ”Hitta närmaste butik” möjliggörs med API-integration, där kunden får en uppdaterad status av tillgängligheten på en viss tjänst eller vara.

PAKET OCH PRISER

SMALL

 12 månaders bindningstid

 1 admin, 1 karta, 1 land

 Importera egen data på karta

 Skapa, visa och hantera områden

 Integrera till dina system via API

 Exportera 2 000 postnummer per månad

1 495 SEK / MÅN

MEDIUM

 12 månaders bindningstid

 1 admin, 1 karta, 1 land

 Importera egen data på karta

 Skapa, visa och hantera områden

 Integrera till dina system via API

 Exportera obegränsat med postnummer

2 495 SEK / MÅN

MEDIUM 3-MÅN

 3 månaders bindningstid

 1 admin, 1 karta, 1 land

 Importera egen data på karta

 Skapa, visa och hantera områden

 Integrera till dina system via API

 Exportera obegränsat med postnummer

3 295 SEK / MÅN

TILLVAL OCH RÖRLIGA PRISER

Extra land 1 000 SEK / mån
Extra karta 495 SEK / mån
Extra admin-användare 295 SEK / mån
Extra titt-användare 95 SEK / mån
Export av postnummer (för SMALL-abonnemang vid fler än 2 000 exporterade postnummer) 0,80 SEK / st.