Uppdaterad demografisk data hjälper dig att fatta rätt beslut

Nyheter 2024-04-24 00:00

Nu har vi uppdaterat våra tjänster med rykande färsk demografisk statistik och data över Sveriges befolkning. Med andra ord är det dags att sluta gissa och istället fatta välgrundade beslut med hjälp av data kring åldersfördelning, boendeform och inkomstnivåer - allt nedbrutet på 5-siffrig postnummernivå.  

Vad kännetecknar de geografiska områden där du bedriver din verksamhet? Och vilka områden är intressanta för framtiden? Oavsett om du verkar inom e-handel, service eller logistik vill du förstå din verksamhet, dina kunder och de områden du opererar inom. Med några få klick kan du nu få en djupare förståelse och ett bättre beslutsunderlag tack vare färsk demografisk data från Geposit. Ner på 5-siffrig postnummernivå kan du nu med hjälp av våra tjänster: 

  • Få en detaljerad överblick över befolkning och åldersfördelning. 
  • Analysera olika boendeformer för djupare förståelse av dina kundsegment.  
  • Se inkomstnivåer för att skräddarsy dina sälj- och marknadsinsatser.   

Därför ska du arbeta datadrivet 

Att arbeta med demografisk data underlättar beslutsfattande över din verksamhets geografiska fördelning. Det ger dig inte bara värdefulla insikter kring vad som kännetecknar områden där du opererar, utan också hur du får ut mest resultat av dina insatser framåt. Det blir också enklare att fatta beslut om expansion av verksamheten, samt att få en ännu bättre översikt över en eller flera kundunderlag som du vill arbeta med. 

När vi ska öppna ett nytt gym är det av största vikt att kunna estimera marknadsunderlaget, både storleksmässigt och demografiskt. Med Geposits tjänst kan vi bedöma affärsmöjligheterna ner på postnummernivå. Det har visat sig vara ett framgångsrikt sätt att arbeta på, säger
Göran Järbin, Affärsutvecklare på gymkedjan Puls & Träning.  

Nyfiken på hur vi kan hjälpa din verksamhet?

Med våra tjänster har vi hjälpt kunder att gå från att gissa till att veta. Vill du veta mer om hur du kommer igång?
Kontakta oss så hjälper vi dig med vad som passar ditt behov bäst!