Möt Axel, VD på Geposit!

Nyheter 2024-07-05 00:00

Geposit handlar om mer än bara rätt adress. Häng med i vår serie där vi möter av några av de som arbetar med att driva Nordens ledande plattform för geodata! 

I sista delen av vår serie berättar Axel Beijer om varför han kom tillbaka till Geposit, och vad han uppskattar mest med sin roll som VD på Nordens ledande plattform för geodata.

Axel, hur såg din resa ut hit? 

– För många år sen gjorde jag mitt sista år på min utbildning, och då arbetade jag extra här. Det var högt och lågt bland uppgifter, vilket jag gillade. Ena dagen kunde jag skruva ihop kontorsmöbler, och andra dagen filade jag på en geografisk expansionsstrategi. Jag tyckte också produkten var ganska häftig; adresser och postnummer kanske inte låter så spännande men vi gör verkligen nytta. Utan oss hade inte processerna hos exempelvis myndigheter eller transportbolag funkat lika smidigt. Därför fortsatte jag att bevaka Geposit från sidlinjen när jag begav mig ut i arbetslivet, och förra året fick jag chansen att komma tillbaka.

Vad är största skillnaden mellan då och nu?

– Nu är vi ett mer sammansvetsat team, ett gäng som känner varandra väl och samarbetar på ett bättre sätt. Det är också en mer professionell organisation där vi har tydligare sätt att hantera daglig business. När jag var med förr så hände saker som vi upplevde för första gången, nu har vi nära 900 aktiva kunder där vi har hjälpt många och varit med om många olika case, vilket ger oss förutsättningar att hela tiden bli bättre på vad vi gör. Sedan märks det att vi nu ingår i en mjukvarukoncern, Progrits, tillsammans med andra nischade bolag, och det är en helt annan supportstruktur. Vi får hjälp och stöd från central nivå, och har flera spännande samarbeten igång med våra systerbolag.

Vad gillar du bäst med att jobba här?

– Jag uppskattar verkligen spännvidden mellan att vissa dagar arbeta med strategiska projekt, samtidigt som jag också får dyka ned i mindre saker. Geposit är ett litet bolag där vi inte har en renodlad sälj- eller marknadschef till exempel, utan alla de där formella titlarna förenas lite i min person och roll som VD, vilket gör ingen dag den andra lik. Jag tycker också det är kul att få vara med och forma vår resa framåt. Jag pratar ofta med våra kunder för att bättre förstå deras verksamheter och hur vi kan hjälpa dem med rätt tjänster. Det ger bra input kring vart vi ska framåt. Vi gör en så nischad grej - så vi måste vara riktigt duktiga på vad vi gör!

Nyfiken på att bli en del av vårt gäng? Kolla in vår karriärsida