Geposit välkomnar ny VD

Nyheter 2024-01-17 00:00

Nordens ledande plattform för geodata har rekryterat Axel Beijer till ny VD. Han efterträder Nicklas Mattsson som innehaft posten i 2,5 år.


Axel Beijer blir ny VD för det svenska SaaS-bolaget Geposit, som sedan 2005 erbjuder API:er och webbtjänster för geografisk zonindelning och adressvalidering. 

– I takt med en växande e-handel och mer komplexa logistikflöden står Geposit väl rustade med ett konkurrenskraftigt erbjudande för branschens aktörer. Med våra välbyggda och smarta tjänster har vi alla möjligheter att hjälpa våra kunder till bättre leveranser och nöjdare slutkunder. Jag var själv trainee på Geposit under studietiden och det är roligt att se hur starkt vårt kunderbjudande blivit. Nu siktar vi framåt och jag ser fram emot att tillsammans med teamet vidareutveckla vår affär och stärka vårt erbjudande tillsammans med våra kunder, kommenterar Axel Beijer.

Axel Beijer har en bakgrund med flera olika roller inom managementkonsultbranschen, och kommer senast från strategifirman Cupole. Hans rekrytering är ett glädjande tillskott för den nordiska mjukvarukoncernen Progrits, som Geposit är en del av sedan 2015.

– Vi är glada över att välkomna Axel Beijer tillbaka till Geposit och till koncernen för att fortsätta utveckla vår affär och våra erbjudanden, bland annat riktat mot transport och logistik, som är ett av våra fokusområden. Axel har rätt profil och kompetenser för att fortsatt stärka Geposits position som ledande i Norden inom geodata/GIS. Den stora efterfrågan på aktuella adressdata och geotjänster från e-handlare och fraktbolag gör att vi ser en fin potential för att vidareutveckla Geposits framgångsrika koncept. Vi står verkligen inför ett spännande 2024, men innan dess vill jag passa på att tacka Nicklas Mattsson för sin gedigna insats på VD-posten och önska honom all lycka till framöver, kommenterar Björn Ekström, koncernchef på Progrits.

Axel Beijer tillträder som VD den 1 januari 2024.